Sami

Sami is onze europese korthaar poes, geboren op 14 juli 1999 in een nestje in Almere.

Wat was ik een lief klein poesje hè? Nog steeds lief hoor, maar flink gegroeid ben ik nu!Via een advertentie bij een plaatselijke supermarkt kwamen we achter haar bestaan en we zijn een kijkje gaan nemen bij die mensen. Sami was meteen oud genoeg om mee te nemen en we zijn heel blij met haar bijdrage aan ons huishouden. We hebben voor de naam Sami gekozen als samensmelting van de namen Saxy (onze eerste kater) en Mireille.

Sami kwam ons en ons vriendje Roby gezelschap houden. In het begin kon Roby maar moeilijk wennen aan zo'n klein beestje dat steeds aandacht vroeg. Gelukkig ging het al snel wat beter en ze werden dikke vriendjes. Samen op de vensterbank liggen slapen, Wat een heerlijk slaapmaatjeRoby die Sami lekker waste, samen buiten kattenkwaad uithalen, samen op bed slapen, samen de gekste capriolen verzinnen. Ja, het heeft even geduurd, maar het werden erg goede maatjes van elkaar. Totdat onze kleine Roby zomaar opeens in moest slapen en Sami heel eenzaam achter bleef. Wij hadden het gevoel dat ze zich heel erg alleen voelde. We waren op vakantie geweest en toen we thuis kwamen, vertelde de buurvrouw dat Sami zich heel anders gedroeg dan ze van haar gewend was. Ze bleef maar overal zoeken en ze wilde niet eten. Dat was niets voor Sami! Gelukkig hebben we verder nooit wat te stellen gehad met de gezondheid van Sami. Ze eet goed (soms te goed, dan doet ze zich snel tegoed aan het eten van Like), speelt leuk en ziet er gezond uit. De enige keer dat we met haar naar de dierenarts gaan is om haar jaarlijks te laten controleren en haar inentingen te halen. Sami kan heerlijk op schoot komen kroelen en hard spinnen. Ook vindt ze het heerlijk om gekamd te worden en dan het liefst wat harder kammen, zodat ze het zelf goed kan voelen. Het enige wat ze niet graag heeft, is opgetild te worden of als er iemand bij haar staat als ze eet. Ook is ze niet zo gecharmeerd van de (harde) geluiden en onverwachte bewegingen die kleine kinderen maken. Ze is heel lief en zal de kinderen niets doen, maar miauwen en blazen doet ze wel, als signaal dat ze met rust gelaten wil worden.

Tot onze verhuizing in 2006 kwam Sami eigenlijk bijna dagelijks buiten. Wat is dat witte spul koud en nat en toch kan ik er op lopen! Ze genoot dan van het liggen in het zonnetje, het achterna zitten van vlinders, kikkers en libelles. Ook ving ze regelmatig een muis. Ze was ook echt chagarijnig als het een keer regende en ze niet naar buiten kon. Maar als ze dan na lang zeuren toch naar buiten mocht, stond ze al snel aan de achterdeur klaaglijk te mauwen of ze dan naar binnen mocht, want het regende zo. Eenmaal binnen was ze dat weer vergeten en begon ze weer te piepen dat ze zo nodig naar buiten moest.Zo hé, wat kan ik hoog klimmen! Help? Ze heeft zich heerlijk vermaakt in de sneeuw, dat vond ze zo geweldig, dan gooiden we een sneeuwbal over de grond en ging ze er snel achterna rennen. Ook de hoogste bomen in de straat waren niet veilig voor haar. Ze beklom ze allemaal. Slechts één keer durfde ze zelf niet goed naar beneden en moesten we haar heel lief naar beneden praten.

Toen we net verhuisd waren, moest ze natuurlijk minimaal drie weken binnen blijven vanwege haar territorium, maar ze had ook niet veel interesse, was niet chagarijnig, dus we vonden het wel gezellig als ze weer een binnenkat zou worden. Het begint af en toe te kriebelen, dan gaat ze klaaglijk mauwen als wij buiten zijn en zij binnen, maar ze vermaakt zich verder prima in dit grote huis en wij vinden haar een stuk gezelliger geworden. Het is een geweldig beest.

Sami is op 14 juli 2011 alweer 12 jaar oud geworden! Wij zijn daar superblij mee, en ze is nog goed gezond. Ze zit prima in haar vacht en snoept lekker mee met de Noren, die allebei moeder zijn geworden; Like in juni en Aimi in juli. Zij werden wat extra verwend tijdens en na de zwangerschap, maar vaak lieten ze wat staan, om er later nog van te kunnen happen, maar dan kwam Sami eraan. Dit is natuurlijk funest voor haar lijn :-) Het is wel weer wat wennen hoor, voor die arme Sami. Like heeft drie kittens op de wereld gezet, die alledrie graag aandacht willen van Sami, maar zij is niet zo dol op het kleine grut. Dus dan bromt en blaast ze erop los, waardoor ze dan weer boos wordt toegesproken door ons. Dat wordt wat, als de vier van Aimi ook naar beneden mogen komen en ook allemaal leuk willen spelen met Sami. We zijn erg blij met ons HTK poes en we hopen dat ze nog heel lang in ons huis wil en kan blijven wonen.

We hopen nog heel lang en heel veel plezier te hebben van Sami. Om meer mooie foto's te zien van onze lieve poes, klik op onderstaande foto:

De mooiste foto's op uw televisie? Die zijn natuurlijk van Sami