Barn "C C C C C"

Barn is het noorse woord voor "kinderen". Bij ons dus nu de kittens.

Dit zijn de pagina's van het eerste nestje van Aimi, ons C-nestje.
Aangezien er vijf kittens geboren zijn, heet deze pagina Barn "C C C C C". Helaas mocht een kitten het niet redden.
Kijk rustig rond op de pagina's hoe mooi dit overgebleven viertal is.

Op dinsdag 5 juli en woensdag 6 juli 2011 is Aimi voor het eerst keer mama geworden.

Ouders
Kittens
kleur
Blue white
Red tabby
Red tabby
Black tabby white
kater
kater
kater
kater
naam betekent
"jongen"
"mooi"
"lief"
"vrij man"
spreek uit als
tsjiko
sjaroe
tsjièro
tsjarlie
       
beschikbaarheid*
verhuisd
blijft bij ons
verhuisd
verhuisd
geboortegewicht
98 gram
96 gram
123 gram
107 gram
1 week
210 gram
210 gram
259 gram
218 gram
2 weken
311 gram
283 gram
376 gram
309 gram
3 weken
420 gram
354 gram
475 gram
411 gram
4 weken
521 gram
452 gram
585 gram
525 gram
5 weken
627 gram
569 gram
691 gram
647 gram
6 weken
805 gram
695 gram
874 gram
808 gram
7 weken
973 gram
841 gram
1015 gram
968 gram
8 weken
1089 gram
960 gram
1138 gram
1087 gram
9 weken
1281 gram
1147 gram
1330 gram
1290 gram
10 weken
1440 gram
1350 gram
1481 gram
1477 gram
11 weken
1646 gram
1516 gram
1689 gram
1611 gram
12 weken
1803 gram
1740 gram
1850 gram
1835 gram
13 weken
2010 gram
1942 gram
2095 gram
2048 gram
14 weken
2204 gram
2159 gram
verhuisd
verhuisd
15 weken
2406 gram
2235 gram
verhuisd
verhuisd
16 weken
2480 gram
2300 gram
verhuisd
verhuisd
17 weken
2682 gram
2538 gram
verhuisd
verhuisd
 

*) Beschikbaar: Er is nog geen interesse getoond voor dit kitten
Interesse: Er is belangstelling voor het kitten maar nog niet definitief
Besproken: Mensen zijn wezen kijken en hebben voor het kitten gekozen

het nestje door de kop van het poesje van de werpkist

Aimi was op maandag 4 juli 2011 uitgerekend. Ze was al een paar dagen wat anders in haar doen, was duidelijk aan het zoeken naar een geschikte plaats om in te kunnen bevallen. De werpkist werd sinds een week volkomen genegeerd. We hadden ervoor gezorgd dat alle mogelijke gaten voor onmogelijke plekken dichtgemaakt waren en daar was Aimi het duidelijk niet mee eens. Ze koos ervoor om dinsdag 5 juli de boeken (die wij in een open tafeltje hadden gelegd om er maar voor te zorgen dat ze daar niet zou bevallen) uit het tafeltje te trekken en ging er op haar gemak in liggen. Wij legden ons maar neer bij haar keuze en ik probeerde haar zo goed mogelijk te aaien en op haar gemak te stellen. Echt makkelijk was dit niet, want ze lag zo ver mogelijk naar achteren in dat tafeltje en ik kon er maar slecht bij. Maar dit is wat zij wilde en ze vond het goed genoeg zo. 's Middags kwam onze bevriende dierenarts langs om de ontworming voor de drie B-tjes te komen brengen en ze te bewonderen, maar toen was Aimi al behoorlijk bezig met weeën. Het waren nog geen persweeën, maar wel al duidelijk dat de bevalling niet heel lang meer op zich zou laten wachten. Dierendokter Esther had wel zin in een beschuit met muisjes, om de geboorte van Balder, Belle en Bita te vieren en die maakte ik voor haar klaar. Aimi kwam meteen uit haar tafeltje naar buiten en was het er niet mee eens dat ik weg was. Vanaf dat moment ben ik niet meer van haar zijde geweken. Ik heb haar lekker geaaid en haar liefdevol toegesproken. Ook Inge (onze "vroedvrouw") kwam langs, omdat ze aan het filmpje wat ik haar stuurde merkte dat de bevalling op gang zou gaan komen, zo erg hijgde Aimi al.

Om kwart over zeven 's avonds kreeg Aimi haar eerste persweeën en dat deed haar regelmatig pijn. Dan onderging ze het met heel zachte kreuntjes. Like kwam vaak bij haar kijken en waste haar en kletste tegen haar. Zo lief! Maar ja, daarvoor moest ze wel haar eigen kittens steeds in de steek laten en dat hebben we later gemerkt, met wegen. Dit was geen heel goede dag voor het B-nestje. Gelukkig kunnen die wel wat hebben...

De weeën volgden elkaar steeds sneller op en Aimi beviel om 5 over half 10 's avonds van haar allereerste kitten. Bij geboorte leek het erop dat ook dit een black tortie met wit kitten was. Wel heel apart, want als we probeerden te kijken naar het geslacht, leek het toch echt een kater te zijn... Pas na anderhalf uur werd duidelijk dat de vlekken die wij aanzagen voor zwarte en voor rode vlekken, langzaam opdroogden in blauwe vlekken en ons kleine kittentje bleek een blue white katertje te zijn, wat een beauty. Nadat Aimi haar eerst geborene goed gewassen had en wat meer op haar gemak leek, hebben we de werkist naar beneden gehaald en haar en haar eerste kitten voorzichtig hierin gelegd. Dat helpt toch wat makkelijker bij de bevalling, ook voor Like. Oh, wat was zij schattig! Ze heeft geholpen met wassen van het eerste kitten en heeft Aimi steeds bij gestaan als ze het weer zwaar had met nieuwe weeën. Ook heeft Like de eerste nageboorte opgegeten en de navelstreng doorgebeten voor Aimi. Ik denk dat ze het voordeed voor haar. Want hierna hoefde Like daarmee niet meer te helpen.

Om 14 over 11 werd het tweede kitten geboren; een black white katertje. Hij kwam in een stuitligging te wereld. Hij kwam in één wee, heel soepel. Vlak erna (7 minuten) werd zijn volgend broertje al geboren, dus er was voor Aimi weinig tijd om dit mannetje te wassen. Ze deed het wel en ze deed ontzettend haar best. Maar ze had al weer flinke persweeën voor nummer drie en dat leidde haar af. Wij hebben het kleine mannetje een beetje droog geprobeerd te wrijven en bij haar aangelegd. Hij begon heel zielig te piepen en toen opeens hoorden we ook een rochel in zijn ademhaling. Heel voorzichtig heb ik geprobeerd zijn slijm weg te zuigen. Helaas hielp dat niet erg veel. Daarna heeft Ronald het ook nog gedaan, omdat ik bang was dat ik het niet goed genoeg had gedaan. Hij was ook al aardig koud, vonden we. Gelukkig heeft Inge heel warme handen van zichzelf, dus zij heeft geprobeerd hem warm te krijgen. Hij was ook lastig droog te wrijven.
Het arme mannetje heeft nog geen uur mogen leven, hij zag er zo perfect uit. Alles erop en eraan. En ook zo mooi. Wat is het dan lastig om afscheid te moeten nemen! We waren alle vier erg ontdaan van dit kleine verlies. Zijn navelstreng was ook erg wit, heel raar van kleur. Heel zielig. Aimi was gelukkig al erg druk met haar andere twee kittens.

Het derde kitten werd geboren om 9 voor half twaalf, vlak na het tweede kitten. Aimi heeft zich goed gehouden: heeft hem mooi gewassen, goed droog gepoetst. Het is een red tabby katertje. Aimi had het best zwaar, dus Like kwam geregeld in de werpkist zitten om haar te helpen, met alles waar ze maar hulp bij nodig had. Zo ontzettend leuk om te zien, hoe moeder haar dochter door de weeën en bevalling heen hielp. Ik weet niet of het komt doordat Like haar hormonen dit ingaven of dat ze dit ook zou hebben gedaan als ze niet zelf pas vier weken geleden haar eigen nestje op de wereld had gezet. Ik vind het in ieder geval erg leuk, voor de beide poezen en voor ons om het te hebben mogen aanschouwen. Wat een mooi beestje.

Het vierde kitten werd geboren om 9 voor half 1, op woensdag 6 juli. Ook hij is een red tabby katertje en lijkt op het eerste gezicht erg veel op zijn oudere broer. Toch zijn ze nu nog erg makkelijk uit elkaar te houden: red tabby nummer twee is een heel stuk zwaarder bij geboorte dan zijn broer, dus totdat we duidelijk verschillen in hun uiterlijk gaan zien, kunnen we het zo onthouden. Ook dit ventje is prachtig om te zien.

Het vijfde en laatste kitten kwam om kwart voor 1 die vroege ochtend op de wereld. Hij leek in eerste instantie een black white kitten, maar na een uurtje begon Inge heel langzaam wat streepjes te zien in het zwart. Het is nog steeds niet heel erg duidelijk en het zijn er niet zo veel als bij zijn rode broertjes, maar dit kitten is duidelijk een black tabby white katje. En ook hij is schitterend om te zien. Ik ben benieuwd of zijn strepen straks steeds duidelijker zichtbaar zullen worden of dat het zo vaag aanwezig blijft.

Aimi heeft goed haar best gedaan. Ze heeft een heel zware (en lang zwaar ook!) draagtijd gehad, want ze bewoog al vijf weken moeilijk, ze heeft een pittige bevalling gehad en vijf prachtige kittens op de wereld gezet. We zijn zo trots op haar, dat ze zich zo kranig weerde. Ook dit nestje zal straks uitgroeien tot vier schitterende, stoere katers, denk ik. Maar wat zijn ze nog klein! (zeker in vergelijking met ons B-nestje)
8 juli 2011

Bekijk het fotoalbum van de kleintjes

een week oud

De kittens zijn een week oud. Ze groeien fantastisch goed! Ze hebben allemaal een gewicht meer dan verdubbeld! Aimi is een heel lief moedertje. Ze moest echt even wennen aan vier van die kleintjes die de hele tijd bij haar zijn en wist in het begin ook niet hoe ze te verschonen. Maar nadat Like het voor had gedaan, is ze het zelf blijven doen en dat loopt allemaal prima. De eerste dagen heeft Aimi met haar vier jongens beneden gelegen in de werpkist, maar het gaf haar te veel stress dat Like zich steeds ermee bemoeide. Ze ging zelfs slepen met een kitten. Om te voorkomen dat ze nog meer stress zou krijgen, hebben we Aimi achter gesloten deuren geplaatst met haar kleintjes en sindsdien heeft ze haar rust gevonden. Het enige is dat ze het erg warm heeft en het liefst op de kale vloer ligt van de werpkist. We hebben ook al namen gevonden voor haar baby's:

Dit blue white mannetje heet vanaf nu Chico. Het betekent jongen in het Spaans en we vonden het wel een toepasselijke naam omdat we er eerst van uit gingen dat hij wel een zij moest zijn, omdat we rode vlekken leken te zien na de geboorte; een tortie met wit. En meestal is een tortie kat een poesje. Toch zagen we toen al balletjes en dat verbaasde ons. Later droogden de "rode" vlekken grijs op: het bleek toch echt een blauw witte kater te zijn!

Deze red tabby kater gaat als Charu (uit te spreken als 'sjaaroeh') door het leven. Charu is een Indiase naam en betekent mooi. Het is een mooi kereltje, net als zijn broertjes trouwens.

Het vierde kitten is net zo rood als zijn iets oudere broer, maar een heel stuk groter en zwaarder. Dit katertje heet vanaf nu Ceiro (uit te spreken als 'tsjièro) wat lief betekent in Wales. We hopen dat hij - net als zijn broers - een heel lieve kater zal worden en veel leuke dingen zal gaan beleven.

Het laatste kitten van Aimi hebben we Charley genoemd. Het betekent vrij man, maar Ronald heeft vooral voor deze naam gekozen omdat hij het zo'n leuke naam vindt, dus niet per sé voor de betekenis.

Ons mooie - helaas overleden - tweede kitten van Aimi heet nu Cosmos. Cosmos is grieks voor Universum en wij willen hem daar laten verblijven met deze mooie naam. Het is erg jammer dat we Cosmos niet uit kunnen zien groeien tot een mooie, grote kater.

Bekijk het fotoalbum van de kleintjes

twee weken oud

De oogjes van alle vier de mannetjes zijn open gegaan deze week. Ceiro liep hierin wel heel erg voorop, maar dat doet hij zo'n beetje in alles. Zeker in zijn gewicht :-) Dat belooft een heel grote rode (jeweetwel?) kater te worden. Maar ook de andere mannetjes groeien goed. Alleen Charu doet het iets minder goed in gewichtstoename deze week, maar hij heeft dan ook moeite om zich lang op "zijn" tepel te concentreren. Hij is erg snel afgeleid, lijkt het. Ook bijvoeren houdt hij niet lang vol. Hij lijkt niet echt geïnteresseerd in eten. Maar we letten goed op hem.
Wat een mooie kereltjes heeft Aimi op de wereld gezet! Wat zijn het prachtige katers en wat zijn we trots op haar. Ze ligt lekker in de bench met haar kroost, met de werpkist eraan vast, zodat ze zelf kan gaan liggen waar ze wil. Ze heeft het af en toe te warm op het kleedje en we wilden niet dat ze ging slepen met de kleintjes, om maar in de koelte te kunnen zijn. Nu kan zij liggen op een koelere plek als de kittens lekker slapen en als ze voedt, ligt ze - zonder morren - lekker bij de kleintjes op het kleedje. Een goed compromis. Ze doet het fantastisch en daar zijn we erg blij mee. Af en toe komt oma Like erbij, om gezellig Aimi te wassen of wat zorgen op zich te nemen voor de kittens. Aimi vindt dat nu prettig, gelukkig. Het schept wel een band tussen die twee en dat is mooi om te zien. Het zal wat worden; als het C-nestje over twee weken ook naar beneden komt. Dan zijn ze de hele dag samen; wat een geklets zullen we krijgen!

Bekijk het fotoalbum van de tweede week van de kleintjes

drie weken oud

De kittens zijn alweer drie weken oud en wat worden ze mooi! Die oogjes zijn echt prachtig om naar te kijken, vooral van Chico en Charley, met die randjes om die blauwe kijkers heen. Jammer dat die ogen straks ook zullen verkleuren. Ik ben benieuwd wat voor kleur ze zullen krijgen. Charu voeren we nog steeds bij. Hij houdt het nu goed vol, om te drinken aan het spuitje en komt al een stuk beter aan dan we vreesden. Hij loopt wat achter op zijn broertjes in gewicht, maar zolang hij nu maar net zoveel aankomt als de anderen, gaat het vast goed. Ceiro wordt al een echte beer! Wat een forse kerel is dat! Hij gaat als een speer, qua gewicht maar ook qua ontwikkeling. Ik ben erg benieuwd wat voor een grote kater hij zal gaan worden als hij straks volwassen is! Wauw!!! Aimi wordt nog steeds bijgestaan door haar moeder, in de opvoeding van de kleintjes. Als Aimi te moe is, of geen zin heeft, komt Like erbij liggen en zoogt net zo hard mee. Het is echt zo heel bijzonder! Wat fijn ook voor Aimi, dat ze zo goed geholpen wordt.

Bekijk het fotoalbum van de derde week van de kleintjes

vier weken oud

Dit weekend hebben we voor de zekerheid de ren maar om de bench heen gezet. De kleine ontdekkers zaten al vaak met hun pootjes over de rand van de bench en Ceiro had al ontdekt dat hij bijna door het gat de werpkist in kon komen. Dat leek ons niet zo'n slim plan, omdat hij dan misschien niet gemakkelijk weer uit die werpkist kon komen. We hebben dus de leefruimte van de kittens vergroot. Aimi haar ogen werden ook erg groot, want dit was duidelijk niet wat zij wilde! Het wordt nu wat lastiger voor haar om ze allemaal bij elkaar te houden en daar heeft ze duidelijk moeite mee. Gelukkig werd ze niet extra onrustig en ging ze niet slepen of zoiets.

Bekijk het fotoalbum van de vierde week van de kleintjes

vijf weken oud

Vrijdag zijn Chico, Charu, Ceiro en Charley naar beneden gekomen, met de ren, in de werpkist. Aimi moest er erg aan wennen, dat ze niet meer de rust had van de slaapkamer, maar ze legde zich er al snel bij neer. Balder en Bita waren erg nieuwsgierig naar wat er in "hun" ren gebeurde en klommen er al snel in. Balder ging in de kattenbak slapen (!) en Bita kroop gezellig in de werpkist erbij. Belle moest in het begin maar niets hebben van haar halfbroertjes/neefjes en begon op haar manier te blazen. Erg koddig.
De kleintjes doen het goed. Ze eten al blikvoer en dat gaat er wel in. Het gaat trouwens ook "in" hun vacht zitten, want ze staan gerust met hun pootjes in het voer en hun hele bekkies komen onder te zitten. Stelletje smeerpoetsen ;-) Het is leuk om te zien hoe ze met elkaar stoeien en hoe ze door de ren heen proberen te "meppen" naar de B'tjes. Dat wordt wat straks, als ze ook uitbreken uit de ren en de hele woonkamer gaan ontdekken samen met de andere drie kittens.

Bekijk het fotoalbum van de vijfde week van de kleintjes

zes weken oud

Vrijdag waren Chico en Ceiro uitgebroken uit de ren. Ze vonden het wel welletjes om die kleine ruimte tot hun beschikking te hebben en klommen steeds in de ren. We hebben de ren dan ook maar open gezet, want ook zaterdag bleek dat de heren de hele kamer wilden ontdekken. 's Nachts doen we nog wel de ren dicht, voor hun eigen veiligheid, maar dat zal niet lang meer duren voor die hele ren weg zal gaan. De vierling van Aimi ontdekt elke dag wel weer een ander speeltje of dingetje in de kamer en het is leuk om te zien hoe de drieling van Like ze wegwijs maakt. Met zijn zevenen zijn ze lekker aan het ravotten, maar ook kunnen ze bij elkaar slapen of met elkaar stoeien. Het is een gezellige beestenboel in ons huis. Moeder Aimi blijft maar roepen, maar er wordt steeds minder goed geluisterd.
Ze groeien goed en het worden prachtige katers om te zien. We zijn zo trots met ons eerste nestje van Aimi. En op haar, want wat doet ze het goed!!!

Bekijk het fotoalbum van de zesde week van de kleintjes

zeven weken oud

Chico, Charu, Ceiro en Charley trekken op een heel leuke manier op met Balder, Belle en Bita. Er wordt druk gestoeid, lekker geknuffeld en ze leren elkaar allerlei nieuw kattenkwaad. Erg leuk om te zien hoe goed ze het kunnen vinden met elkaar. Het is wel genieten hoor, met zeven van die kleine gezellige beestjes in huis.

Bekijk het fotoalbum van de zevende week van de kleintjes

acht weken oud

Wauw, wat zijn de jongens van Aimi mooi! Het zijn zulke fotogenieke kereltjes! Ze zijn echt prachtig. Chico met zijn mooi warme grijs met het extra zachte wit, Charu en Ceiro die steeds een beetje donkerder rood worden en meer op elkaar gaan lijken (kon haast niet, dacht ik, maar toch!) en Charley met zijn grote ogen en de bijzondere randjes daaromheen. Ja, we zijn supertrots met de vierling. Ze zijn druk bezig met alles in huis te ontdekken en worden daarbij geholpen door Balder, Belle en Bita. Ze kunnen heerlijk rennen door het huis en worden steeds meer echte kleine katjes. Ze eten goed en groeien ook lekker. Ze liggen steeds vaker ook bij oma te drinken, naast die grote kanjers van Like. Maar ook Aimi zoogt steeds vaker Belle. En Aimi is dol op Balder. Ze ligt heel vaak met hem te slapen, met haar pootje om hem heen. En ook stoeien doet ze graag met die mooie zwarte kater. Dat komt vast omdat hij op haar "extra" kitten de aap lijkt...

Bekijk het fotoalbum van de achtste week van de kleintjes

negen weken oud

Deze week zijn de kittens van Aimi geënt. De dierenarts is langs geweest om ze na te kijken, hun prikje te geven en natuurlijk ook om ze te bewonderen. Ze was erbij toen deze kittens geboren werden en ze heeft ze natuurlijk weer gezien bij de enting van hun grote huisgenootjes, dus ze kon goed zien hoe goed ze al gegroeid zijn. En hoe mooi, natuurlijk! Alle vier hebben ze zich keurig gedragen bij het nakijken van hun lijfjes en het krijgen van de prikjes. Alleen Ceiro moest er allemaal niet zo veel van hebben. Dat gefrut aan zijn lijfje en dan ook nog eens zo'n gemene spuit! Nee, dat vond hij echt niet leuk. Dat belooft wat met hem, over 3 weken, als hij de chip er ook nog bij krijgt. We kunnen merken aan het viertal dat ze zich op kunnen trekken aan de activiteiten van de B'tjes. Ze doen veel na! Ze geven niet graag toe dat ze sneller moe zijn dan de anderen en doen gewoon mee. Maar dan merken we wel dat ze wat langzamer wakker worden dan Balder, Belle en Bita. Het zal wel wennen zijn, als komend weekend opeens twee poesjes gaan verhuizen. Dan hebben ze alleen nog Balder als hun grote voorbeeld hier in huis wonen. Maar hij kan kattenkwaad verzinnen voor drie, dus ze hoeven zich niet te vervelen! Chico, Charu, Ceiro en Charley groeien goed en het worden prachtige kleine katjes.

Bekijk het fotoalbum van de negende week van de kleintjes

tien weken oud

Deze week hebben de kleintjes van Aimi afscheid moeten nemen van Belle en Bita. Waarschijnlijk hebben ze dat niet eens in de gaten gehad, want toen we de beide dames meenamen, waren de andere kittens aan het spelen. Ze hebben natuurlijk ook elkaar en Balder nog, dus het afscheid valt nog niet zo zwaar als straks, als er een van hunzelf weg zal gaan. Gelukkig blijven ze nog even bij ons, om goed te groeien, nog wat dingen te leren van mama en oma en om ons te verblijden met hun gezelligheid! Van Charley was het al langer bekend dat hij gezellig kan kletsen, hij prrt dan en kletst daarna gezellig door. Ceiro is het deze week ook gaan doen, opeens. Als hij wakker wordt, laat hij even van zich horen en ook als hij zijn mama ziet, geeft hij even een miauwtje. Erg leuk en aandoenlijk! Chico is nog steeds het rustigste kitten van Aimi. Hij kijkt eerst rustig de kat uit de boom en doet daarna gezellig mee met spelen en stoeien. Charu is wat actiever en stoeit erg graag met Ceiro. Charley en Balder zijn vaak samen te vinden, om te stoeien en Charley ligt ook vaak bovenop, terwijl hij toch echt een stuk lichter is dan zijn grote broer/oom.

Bekijk het fotoalbum van de tiende week van de kleintjes

elf weken oud

Deze week is ook Balder verhuisd en dus verdwenen uit het leven van Chico, Charu, Ceiro en Charley. Het veranderde de zaak hier in huis een beetje. Ceiro trok zich blijkbaar heel erg op aan Balder en probeerde al zijn kattenkwaad na te doen. Maar nu zijn vriendje er niet meer is, is Ceiro iets rustiger geworden. Dat is ook te merken aan zijn gewicht. Groeide hij vorige week "maar" 150 gram, deze week is hij weer 200 gram aangekomen en staat hij weer eenzaam aan de top met zijn hoge gewicht. Charley heeft het stokje overgnomen van Ceiro (en Balder) en is de drukste van het stel (en dat merken we weer aan zijn gewicht). Hij is de hele tijd kattenkwaad aan het verzinnen en kijkt hoever hij kan gaan. Als hij dan weer stout doet, kijkt hij ons echt aan met van die grote kijkers : 'op mij kan je toch niet lang boos blijven?'. Oh oh, dat is me een dondersteen, hij lijkt wat dat betreft erg op "tante" Belle. Charu is veel te vinden bij oma Like, maar ook Aimi kan hij wel waarderen. Aimi zelf is het zogen een beetje zat aan het worden en loopt steeds sneller weg als de kittens even lekker willen komen drinken. En Chico is een lieverd. Hij is echt een rustig mannetje, doet lekker zijn eigen ding en vermaakt zich prima in zijn eentje. Lekker stoeien met zijn broertjes vindt hij wel leuk om te doen en hij daagt Like echt vaak uit. Dan hengelt hij naar haar staart. Tot nu toe vindt ze het nog prima

Bekijk het fotoalbum van de elfde week van de kleintjes

twaalf weken oud

Deze week zijn de kittens weer geënt en hebben ze ook hun chip gekregen. Het blijkt dat wij goed kunnen inschatten welke kittens fel zullen reageren op de enting en vooral op de chip... Ik stelde voor om Ceiro als laatste te doen en dat was een heel goede keuze. We begonnen met Chico, die alles heel gelaten over zich heen liet komen. Hij was vooral bezig met het voer wat voor zijn neus stond en was voorbeeldig in zijn gedrag. Daarna mocht Charu en hij vond het echt niet leuk dat de dierenarts in zijn bek wilde kijken. Verder liet hij alles gelaten toe en ook hij liet niets horen bij de enting, noch bij de chip. Charley mocht als derde en hij gaf een heel zielig klein piepje toen hij de naald van de chip in zich voelde. Maar Ceiro was behoorlijk vurig! Hij liet al van zich horen bij de enting en gaf een aardige gil bij zijn chip. Gelukkig hoeft dit maar één keer in zijn leven! wat een vurige man, maar ja... hij is dan ook rood! De kittens zijn ook goed nagekeken en lekker gezond bevonden. Nu nog een weekje geduld en ze mogen verhuizen. Wat zal dat jammer zijn voor ons! En wat een heerlijke rust zal dat geven voor Like en Aimi. (en niet te vergeten voor Sami)

De kittens doen het ontzettend goed. We zijn heel blij met dit viertal en trots op ze, dat ze het zo goed doen. Ze groeien goed, spelen leuk met elkaar en vermaken ons met hun capriolen.
Chico is nog steeds de rustigste van het stel. Hij vindt het leuk om mee te spelen met de rest, maar kan zich ook lekker terugtrekken om zichzelf te vermaken of lekker bij mama of oma te liggen. Hij is ontzettend mooi en zijn vacht lijkt steeds zachter te worden. Het is een pracht kater!
Charu is een lekker ding, hij houdt ervan om me te "helpen" bij het stofzuigen. Zijn hulp bestaat er vooral uit dat hij steeds voor mijn voeten danst en probeert de stang te pakken. Hij kan heerlijk bij Like liggen en begint nu ook zijn stem te gebruiken om ons te laten weten dat hij er ook is.
Ceiro - Chilly is een grote boef. Hij doorziet al onze pogingen om de trap te beschermen tegen kleine poezenpootjes. We leggen karton op de treden... Hij klimt er onderdoor, we zetten een stuk karton halverwege, zodat ze er niet overheen kunnen springen... Hij wipt het opzij, of klimt langs de spijlen. Hij moet en zal boven komen. Eenmaal boven laat hij flink van zich horen. HALLO! het is me weer gelukt ;-)
Charley is de grootste dondersteen van het stel. Hij plaagt mama erg graag, maar ook zijn broertjes moeten het af en toe ontgelden. Hij is zelfs van Sami niet bang, terwijl zij toch niet een kittenvriendin is. Elke plant hier in huis heeft hij al nader geïnspecteerd (behalve één, die Balder al wel vaak had beklommen) en hij neemt vaak het voortouw met kattenkwaad!

Bekijk het fotoalbum van de twaalfde week van de kleintjes

dertien weken oud

De kittens zijn opeens oud genoeg om te mogen verhuizen. Wat jammer, want wat is het gezellig hier in huis. We zullen die kleine kattenpootjes en stemmetjes wel gaan missen hoor. Gelukkig maar dat Charu bij ons blijft wonen!
Chico is helemaal veranderd, in de afgelopen week! Het is niet te geloven. Is hij steeds de rustigste van het stel geweest, met alles... is hij nu opeens de drukste! Hij heeft ontdekt dat het leuker is om het voortouw te nemen met kattenkwaad en hij maakt daar ook dankbaar gebruik van. Hij lijkt een graadje erger te zijn in zijn streken dan Charley of Ceiro. Hoe hij het voor elkaar krijgt, weet ik niet, maar hij zit momenteel ook continu boven aan de trap. Ook voor hem maakt het niet meer uit, dat we de trap hadden beveiligd. Zijn uiterlijk verandert ook opeens. Hij heeft geen klein kittenkoppie meer, maar je gaat al zien hoe hij eruit komt te zien als hij volwassen is.
Charu groeit geweldig goed, de laatste tijd. Je zou niet zeggen dat hij met twee weken oud een flinke groeiachterstand had en dat het gat tussen hem en zijn broertjes steeds groter werd. Hij groeit nu echt goed en lijkt ook minder snel moe te zijn dan twee weken geleden. Hij wordt steeds lichter van kleur. Nog even en hij lijkt net zo crème als tante Bita, zeggen Ronald en ik voor de grap tegen elkaar. Dat zal wel meevallen, maar het verschil tussen Charu en Ceiro wordt steeds groter qua kleur. (qua grootte en gewicht was er al een groot verschil!)
Ceiro wordt steeds mooier. Zijn rood wordt elke dag een beetje donkerder, maar dat komt ook omdat zijn zwarte haartjes, die door het rood heen zitten, steeds meer aanwezig worden. Het is mooie, pientere kater. Hij weet precies wat hij kan doen om toch boven te komen, ook al hebben we het weer vermoeilijkt (dachten wij). Boven vindt hij het superspannend en is hij moeilijk weer naar beneden te lokken.
Charley is ook een pracht beest. Hij is zo mooi en zo vol in zijn vacht! Wauw, wat gaat hij goed. Hij is wat rustiger geworden, nu Chico het stokje over lijkt te hebben genomen. Hij vermaakt zich nu vooral met het kijken naar zijn broertjes en het plagen van mama en oma. Of met het poseren voor ons. Hij kan nog steeds zo heerlijk kletsen als we hem roepen. En als we hem dan naar ons toe hebben gekregen, geeft hij een heel lief koppie! Oh, wat zullen we deze charmeur gaan missen... !

Bekijk het fotoalbum van de dertiende week van de kleintjes

14 weken oud

Deze week hebben we afscheid genomen van Ceiro en van Charley. Het is wel heel erg wennen hier in huis, zonder deze twee druktemakertjes. Want nu blijkt toch echt dat Chico zich aan het uitsloven was voor deze twee heren, de afgelopen tijd. Hij is nu weer een heel stuk rustiger. Hij speelt wel lekker met zijn broertje of met al het speelgoed hier in de kamer, maar hij is minder druk geworden. Het is een mooi katertje. Hij blijft voorlopig bij ons, tot we een goed en liefdevol thuis vinden voor hem. Hij is dus beschikbaar, dus al je interesse hebt om hem een keer te bewonderen en beknuffelen, neem gerust contact op. (cattery.likeboe@gmail.com) Hij is ook oud genoeg om te verhuizen, dus als je voor hem valt en dat gevoel is wederzijds kan je hem zeer snel in huis verwelkomen... :-)
Charu kan er heerlijk van genieten om gewoon zomaar bij me te komen staan, als ik aan tafel bezig ben en dan heel hard te gaan spinnen, zodat ik hem een knuffeltje geef. Dan is hij zo content dat hij zowaar nog harder gaat spinnen. Het is een mooie en lieve kater en hij groeit nog steeds enorm goed. Hij heeft ook een lief stemmetje en we horen steeds vaker dat hij hem gebruikt.
Ceiro is woensdag verhuisd en woont nu bij Belle. Samen kunnen ze het goed vinden en hij (onder het pseudoniem "Chilly") en Belle maken de boel onveilig. Leuk om te horen dat ze het weer goed kunnen vinden, zeker ook omdat ze bijna vier weken van elkaar gescheiden zijn geweest.
Charley is vrijdag verhuisd en heeft het al lekker naar zijn zin bij zijn nieuwe mensen en dieren. Hij laat lekker van zich horen en vraagt om veel aandacht. Hij heeft zelfs op de bank lekker naast Dineke en Fred liggen slapen. Lief hè?

Bekijk het fotoalbum van de veertiende week van de kleintjes

15 weken oud

Chico en Charu voelen zich lekker thuis bij ons. Het zijn mooie mannetjes en ze kunnen heerlijk samen stoeien en kattenkwaad verzinnen. Vooral Like moet het dan ontgelden. Ze is nog steeds erg geduldig en heel lief voor haar kleinkinderen en dat is mooi om te zien.

Bekijk het fotoalbum van de vijftiende week van de kleintjes

16 weken oud

Deze week hadden onze kleine mannetjes last van hun tandjes. Ze zijn waarschijnlijk aan het wisselen want ze waren ook behoorlijk aan het knarsentanden. We merkten het ook in hun eetgedrag en daardoor in hun gewicht. Ze zijn niet aangekomen ten opzichte van vorige week. We verwennen ze nu extra en hopen maar dat ze snel minder last hiervan hebben en weer lekker groeien.
Verder gaat het erg goed met ze. Wat worden ze mooi en komen ze al goed in hun vacht te zitten. We zijn echt trots op ze. Van de week dacht ik nog dat ze niet meer mochten drinken bij Aimi of Like, maar zowel Chico als Charu heb ik toch zien drinken bij mama en Chico zelfs nog weer even bij oma. Ze spinnen dan nog steeds zo lekker hard, een heerlijk geluid.

Bekijk het fotoalbum van de vijftiende, zestiende en zeventiende week van de kleintjes

17 weken oud

Chico is nog steeds beschikbaar. Het blijkt dat de mensen denken dat hij al verhuisd is geweest. Maar dat is niet zo, hij woont hier al sinds zijn geboorte en had zullen verhuizen met 13 weken, maar dat is op het laatste moment niet doorgegaan. Hij heeft ons huis niet verlaten en zal dat ook pas doen als hij bij leuke, lieve mensen mag gaan wonen. Ben je geïnteresseerd in deze mooie, blauw-witte kater, neem gerust contact met ons op of bel 06 - 42 82 67 91 en kom langs om hem te bewonderen.
Ondertussen genieten wij gewoon nog lekker van deze twee kittens. Ze zijn erg gezellig samen en kunnen zich heerlijk vermaken of lekker bij elkaar liggen slapen. Als we de lasermuis pakken zijn ze al net zo alert als Aimi. Ze staan direct bij ons om ermee te kunnen spelen. En dat vinden ze geweldig. Ook helpen ze graag in de huishouding. Vooral bezemen is favoriet, maar ook de stofzuiger is reuze interessant. En wat worden ze allebei mooi! Wauw, ik weet het, ik blijf mezelf herhalen, maar wat hebben we vier prachtige Noren in huis!

Bekijk het fotoalbum van de vijftiende, zestiende en zeventiende week van de kleintjes

De stamboom van Likeboe 's C- nestje

.