Barn "B B B"

Barn is het noorse woord voor "kinderen". Bij ons dus nu de kittens.

Dit zijn de pagina's van het tweede nestje van Like, het B-nestje. Aangezien het drie kittens zijn, heet deze pagina Barn "B B B". Kijk rustig rond op de pagina's hoe mooi dit drietal is.

Op woensdag 8 juni 2011 is Like voor de tweede keer mama geworden.

Ouders
Kittens
kleur
Black white
Black tortie white
Crème
kater
poes
poes
naam betekent
"prins"
"beeldschoon"
"uniek"
       
beschikbaarheid*
* verhuisd
* verhuisd
* verhuisd
geboortegewicht
138 gram
113 gram
121 gram
1 week
235 gram
206 gram
224 gram
2 weken
334 gram
303 gram
329 gram
3 weken
430 gram
393 gram
410 gram
4 weken
515 gram
478 gram
500 gram
5 weken
620 gram
572 gram
611 gram
6 weken
828 gram
710 gram
810 gram
7 weken
942 gram
849 gram
960 gram
8 weken
1152 gram
976 gram
1165 gram
9 weken
1291 gram
1113 gram
1330 gram
10 weken
1485 gram
1258 gram
1510 gram
11 weken
1720 gram
1412 gram
1663 gram
12 weken
1817 gram
1533 gram
1879 gram
13 weken
2017 gram
1661 gram
1980 gram
14 weken
2204 gram
verhuisd
verhuisd
       

* Beschikbaar: Er is nog geen interesse getoond voor dit kitten
Interesse: Er is belangstelling voor het kitten maar nog niet definitief
Besproken: Mensen zijn wezen kijken en hebben voor het kitten gekozen

het nestje door de kop van het poesje van de werpkistLike was op dinsdag 7 juni 2011 uitgerekend. Ze was al een paar dagen wat anders in haar doen, maar die dinsdag was ze duidelijk veranderd. Vanaf een uur of 10 's ochtends week ze niet meer van mijn zijde. Ze wilde me continu in haar buurt hebben. Dan lokte ze me mee naar de werpkist, ging erin liggen en ik moest bij haar zitten. Als ik even opstond, kwam ze me achterna gerend en miauwde heel klaaglijk dat ik wel bij haar moest blijven. Ze koos er gelukkig zelf voor om steeds in haar (oude) werpkist te gaan liggen en maakte geen aanstalten om ergens anders te willen zijn. Ik bleef dus de hele dag bij haar, op de grond, haar lief aaiend en steeds lieve woordjes zeggend. Het stemde haar duidelijk tevreden. En ik vond het alleen maar super dat ze zo graag bij me was. 's Avonds heb ik wel even beneden gegeten, omdat ze moe was en eventjes lag te slapen. Maar al snel werd ik weer opgehaald en sindsdien ben ik niet meer van haar zijde geweken. Ze was (IS!) zo lief, ik ben zo trots op haar! Ze werd wel wat onrustig, wist niet goed meer hoe te liggen in die werpkist, dus ze draaide steeds maar in rondjes. Om even over half elf 's avonds begon ze zich uitgebreid te wassen en dat mailde ik naar Inge, de "vroedvrouw" van twee jaar geleden, die ook nu weer wilde komen helpen. Inge mailde om even voor elven terug dat het vast niet lang meer zou duren. Doordat ik dit mailtje binnenkreeg, nog geen 10 minuten voordat Like haar eerste wee kreeg, durfde ik het nog wel aan om haar te bellen. Inge was gelukkig nog wakker en ze zou eraan komen. Wel weer heel prettig om te weten dat je er als (bijna) onervaren leek niet helemaal alleen voor staat, voor het geval het nodig is!

Inge arriveerde en Like was al flink bezig met heftige weeën. Ze had het erg zwaar en we probeerden haar zo goed mogelijk gerust te stellen. Juist op het laatst werd ze zo onrustig dat ze probeerde om de werpkist uit te komen, maar met zachte hand hebben we haar weer tot rust gebracht en ze legde zich erbij neer dat ze hier zou gaan bevallen. Het is zo'n mooie meid en wat heeft ze het allemaal goed gedaan! Om 18 over 12 's morgens héél vroeg op 8 juni werd het eerste kitten geboren. Het is een zwart kitten, met twee kleine en een wat groter witte vlekjes op de buik. In eerste instantie dachten we dat er ook rode vlekjes te zien waren, maar die lijken toch te verdwijnen. Al snel glom het vachtje zo mooi. Wat een lieverd. Maar wat een zwaar kleintje! Jemig; het woog bij geboorte al 138 gram! Het was wel heel jammer voor Ronald; hij was net even naar beneden toen dit kleintje werd geboren.
Like heeft goed haar best gedaan, flink poetsen aan dit kleinjte, de navelstreng doorgebeten en de moederkoek opgegeten. Zo knap, dat ze dat allemaal instinctief goed doet. Ze kwam wel even tot rust, maar niet voor lang. De tweede kondigde zich al aan, met weer heftige weeën.

Om tien voor half twee 's nachts is ons tweede kleintje geboren. Het leek een wit met zwarte vlekken katje en het was mooi om te zien dat de rode vlekken in het lijfje heel langzaam zichtbaar werden. Het heeft een mooi staartje, zwart met aan het uiteinde een wit-rood puntje en hier en daar komen mooie rode vlekken tevoorschijn. Een plaatje. Dit kleintje woog 113 gram bij geboorte en ook zij werd flink gewassen en verzorgd door mama Like.

Het laatste kitten werd met een paar oerkreten geboren. Like had werkelijk heel erg veel pijn bij de bevalling van dit kleintje. het duurde ook even voor ze de nageboorte liet komen, zo'n pijn had ze. Zo zielig, zoveel pijn. We denken dat dit kitten misschien dubbelgevouwen is geboren, vooral ook omdat zowel Inge als ik dachten dat we twee kittens zagen liggen. Het bleek er gewoon eentje te zijn en ook dit kleintje kreeg een goede poetsbeurt. Grappig om elke keer weer te zien hoe de kleur veranderd als mama ze wast. Bij geboorte leek dit een rood kitten te zijn maar het is duidelijk een crème katje geworden. Dit kleintje werd om 8 over half 3 geboren en woog bij geboorte 121 gram.

Like heeft drie flinke kittens op de wereld gezet en we zijn zo supertrots op haar, dat ze het weer zo goed heeft doorstaan; zo goed meteen zorgde voor haar kleintjes. We hopen natuurlijk dat er nog veel mooie en leuke momenten zullen volgen met haar en dit drietal
9 juni 2011

Bekijk het fotoalbum van de kleintjes

een week oud

De kittens zijn alweer een week oud. Ze groeien goed en worden steeds mooier. Like is een fantastisch moedertje voor ze. Ze verzorgt ze goed en weet precies wat ze allemaal moet doen. Ze is een waar natuurtalent. We hebben ook de namen verzonnen waarmee ze door het leven zullen gaan.

Dit is Balder. Balder betekent "prins" (ook wel "god van het licht"). Het is een heerlijk stoere naam, bij zo'n prachtig glanzend zwart kereltje. Hij is zo mooi met zijn kleine witte vlekjes op zijn buik en zijn witte puntje aan zijn staart. Jammer dat hij op de foto's nog niet zo mooi overkomt.

Dit is Belle. Belle betekent "beeldschoon". Als je haar zo ziet, weet je gewoon dat die naam perfect bij haar past. Ze ziet er bijzonder mooi uit, maar haar vele wit en mooie zwarte en rode vlekjes. Haar staartje is rood met wit gestreept aan het puntje. Zo bijzonder.

Dit is Bita. Bitai betekent "uniek" (ook wel mooi). En wat is Bita mooi en uniek. Het komt niet vaak voor dat een poesje geboren wordt als geheel rood en nog minder vaak dat ze geboren wordt als volledig crème poesje. Volgens kenners is Bita toch echt een poesje, dus dit vonden wij uniek. Vandaar de mooie naam die ook nog uniek betekent.

Bekijk het fotoalbum van de eerste week van de kleintjes

twee weken oud

De ogen van de kittens zijn in korte tijd open gegaan. Het begon woensdag, toen de oogjes niet meer vastplakten aan elkaar, maar er een klein spleetje zichtbaar werd. Vrijdag zag je al wat meer, het leek een soort halve maan. En nu opeens hebben ze hun oogjes open en lijkt het ook of ze ons recht aan kijken. Het zijn zulke leuke en lieve kleine beestjes. Ze groeien goed en kruipen al voorzichtig in het rond. Ze zien er nu al niet meer zo hulpeloos uit. Like durft het aan om regelmatig lekker even uit de werpkist te komen en zich te laten verwennen. Alhoewel ze het ook heerlijk vindt om ín de werpkist verwend te worden. Ze doet het erg goed en is ontzettend lief. Aimi heeft kennisgemaakt met de kleintjes. Ze is al een paar keer op de andere werpkist komen zitten en heeft in de werpkist gekeken, ondertussen lekker kletsend tegen mama Like. Vandaag heeft ze een neusje gegeven aan halfzusje Belle, terwijl ik Belle in mijn hand hield. Lief gezicht! Sami kan het allemaal niet zo boeien, wat daarboven allemaal gebeurt. Die zal straks wel raar opkijken, als de grote verhuizing komt en dit nestje naar beneden komt. Maar dat duurt nog, dus zij kan nog heerlijk genieten van haar "rijk alleen".

Bekijk het fotoalbum van de tweede week van de kleintjes

drie weken oud

Wat gaat het hard met die kleintjes! Ze bewegen al een stuk zekerder, al gaat het nog een beetje ongecontroleerd, maar ze kruipen niet meer zo met hun koppie over de vloer. Ze zijn al behoorlijk sterk, het koppie kunnen ze al goed omhoog houden en ze kijken ons al echt aan. Wauw, wat zijn ze mooi en lief. Ze hebben de afgelopen dagen wel een beetje last gehad van de warmte. Maar vooral Like had er last van; dan lag ze het liefst niet in de werpkist en ging ervoor op de vloer liggen. Hierdoor waren ze vaak alleen in de werpkist en was er minder eten voor handen...

Balder kan al echt zielig piepen als hij ziet dat één van zijn zusjes wordt opgetild om te knuffelen. "En ik dan?" hoor je hem dan denken. Hij kijkt dan ook extra koddig, zodat we hem natuurlijk ook extra lekker willen knuffelen. (alsof hij al iets te kort kwam...)

Belle is een prachtmeid aan het worden, maar ook lekker ondeugend en het zal me niets verbazen als zij als eerste "uitbreekt". Ze gaat steeds tegen de magneten staan met haar voorpootjes.

Bita is zo'n schattig poesje. Ze heeft een lekker fluffy koppie en kan heel aandoenlijk kijken. Ik heb het al eerder gezegd: ze wordt een echte hartenbreker.

Bekijk het fotoalbum van de derde week van de kleintjes

vier weken oud

Deze week hebben we een rennetje om de werpkist heen geplaatst. De kleine boefjes probeerden al over de rand heen te kijken, wat ze al goed lukte en we vonden het geen goed idee dat ze eruit zouden klimmen zonder dat er bescherming was. Ze vonden het geweldig, zoveel meer ruimte om zich heen om te ontdekken. In eerste instantie gingen ze heel voorzichtig uit de werpkist, maar al snel "renden" ze over de vloer. Het gaat nog steeds een beetje ongecontroleerd, maar dat ziet er zo schattig uit!
Ook hebben we ze op de valreep van deze vierde week naar beneden gehaald. Het leek ons verstandig dat Aimi rust krijgt op de slaapkamer met haar kittens en dat kan het beste als deze piepkonijntjes naar beneden verhuizen. Is voor ons ook veel gezelliger, natuurlijk. De verhuizing naar beneden ging goed. Ze waren helemaal in hun nopjes met de nieuwe ruimte en ook Like kon zich er gelukkig in vinden.
Wat worden het mooie kleine katjes al! Ze kijken je echt aan en reageren al op onze stemmen. Zo koddig zijn ze. Ook al een stuk minder breekbaar en dat is wel erg prettig, vooral ook omdat Like af en toe toch op ze gaat liggen.

Bekijk het fotoalbum van de vierde week van de kleintjes

vijf weken

Wat heeft Like toch een heerlijke kittens op de wereld gezet! Ze zijn zo ontzettend schattig, maar ook lekker ondeugend! Ze kunnen ons zo heel lief aankijken, maar ondertussen gebruiken ze ons wel als klimpaal of bijten gezellig in onze tenen, als dat zo uit komt. Niets is ze te gek en elk speelgoed wordt opeens ontdekt sinds 2 dagen. Alles is leuk om mee te spelen, maar het leukst is het wel om met elkaar te spelen of lekker naar mama uit te halen. Of nòg wel leuker lijkt het om te proberen in de "wijde wereld" te komen. Dan staan ze op hun achterpootjes tegen de ren aan en miauwen klaaglijk dat ze er toch echt wel uit willen. We denken dan ook dat het niet al te lang meer zal duren voor ze uitbreken en niets in de woonkamer nog veilig zal zijn!

Bekijk het fotoalbum van de vijfde week van de kleintjes

zes weken oud

Deze week zijn de kleintjes officieel "uitgebroken" uit de werpkist en de ren. Het zat er al een beetje aan te komen, omdat ze er een sport van maakten om zo hoog mogelijk in de ren te klimmen, maar maandag was het dan echt zo ver: Balder en Belle liepen door de woonkamer alsof alles hier van hen is. Bita had nog niet zo'n haast, dus voor haar hebben we het deurtje van de ren maar open gezet; zodat zij en haar broer en zus niet kunnen vallen bij eventuele uitbraakpogingen. Het is een mooi stel! Alles is interessant en moet onderzocht worden. Vooral de grote katten die hier lopen. Aimi is een beetje bang voor haar kleinere broertje en zusjes, lijkt het. Maar daar trekken de kleintjes zich niets van aan. Ook niet van het gebrom en geblaas van "oud-tante" Sami, die echt niets moet hebben van dit kleine grut. Nu is Sami toch al niet zo'n allemansvriendin, dus dat wisten we al. Wat gaat die arme poes het nog zwaar krijgen, straks, als alle zeven kittens straks los rondlopen...
Na een paar keer heen en weer rennen door de kamer, zijn de kittens zo moe, dat ze op de bank klimmen en als een blok in slaap vallen. Het zijn zulke schatjes! Echt genieten hoor.

Bekijk het fotoalbum van de zesde week van de kleintjes

zeven weken oud


Balder, Belle en Bita ontdekken elke keer wel weer wat nieuws in de woonkamer. Alles is interessant om te bekijken, aan te raken of in te klimmen. Al snel zaten de drie dappere kittens bijna boven in de krabpaal en zonder blikken of blozen komen ze er weer uit. Ze stoeien lekker met elkaar en krijgen steeds meer energie. Ze houden het spelen wat langer vol dan vorige week. Het is echt leuk om te zien hoe ze veranderen in kleine katjes.

Bekijk het fotoalbum van de zevende week van de kleintjes

acht weken oud

Ronald heeft mij verrast door me voor te stellen dat we een kleintje zullen houden. Het was een zware keuze, want als we nu kiezen voor een kitten, is het net of we de anderen "afwijzen" en dat is absoluut niet het geval. Ze zijn voor ons allemaal even lief en bijzonder, maar helaas is er geen ruimte in huis voor 10 (!) katten. Zeker niet als daar 7 kleine ontdekkingsreizigers tussen zitten... ;-)
We hebben gekozen om Bita in ons huis te houden. We vinden haar prachtig en zijn erg benieuwd hoe ze uit zal groeien. Natuurlijk zijn we ook erg nieuwsgierig naar de andere kittens, als die ouder worden, maar we hopen maar dat de toekomstige dienaren van die kittens ons op de hoogte willen houden van het wel en wee van ze.

Bekijk het fotoalbum van de achtste week van de kleintjes

negen weken oud

De kleintjes van Aimi zijn vrijdag naar beneden gekomen en dat was wel even wennen voor Balder, Belle en Bita. Vooral Belle vond het in het begin maar eng en begon op haar manier te blazen naar die kleine viervoertjes. Chico, Charu, Ceiro en Charley zijn net kleine speelgoedjes en dat is wel erg leuk natuurlijk, vooral ook omdat die kleintjes tegen de ren op gaan staan en net zo hard terug stoeien, door het traliewerk heen. Maar onze B'tjes vergeten af en toe dat zij al veel sterker zijn dan de C'tjes. Dat wordt wat, als de heren van Aimi ook uitbreken, dan wordt er waarschijnlijk veel gespeeld en gestoeid in huis. Gezellig!

Bekijk het fotoalbum van de negende week van de kleintjes

tien weken oud

Afgelopen donderdag zijn Balder, Belle en Bita ingeënt door de dierenarts. En natuurlijk ook meteen nagekeken of ze gezond zijn. Nou, gezond zijn ze bevonden, gelukkig maar. De dierenarts had ons gewaarschuwd dat de kittens een (kleine) entreactie konden krijgen, donderdag of vrijdag. Dat ze wat rustiger zouden kunnen zijn, wat hangerig. Nou.... niets van dit al! Het leek wel of ze zelfs wat drukker werden dan normaal. Maar dat kan ook komen doordat de kleintjes van Aimi nu ook uit de ren zijn. En die moeten natuurlijk alles geleerd worden over wat spannend is in onze woonkamer. En daar kan je niet hangerig voor zijn :-) Het zijn drie prachtige kittens, dat bevestigde de dierenarts ook nog even (altijd leuk om te horen!), maar dat vinden wij zelf ook.

Bekijk het fotoalbum van de tiende week van de kleintjes

elf weken oud

De kittens zijn zo gezellig met zijn allen. Het was toch best wel even afwachten of het goed zou gaan. Balder, Belle en Bita zijn tenslotte vier weken ouder dan Chico, Charu, Ceiro en Charley en ik was bang dat hun spel soms te druk zou zijn en dat de kleintjes veel zouden piepen. Maar nee, de kleintjes trekken zich op aan de stoere avonturen van de ouderen. Ze zijn wel iets sneller moe dan de B'tjes, maar het valt me reuze mee. Ook als er wordt gestoeid, gaat het de meeste tijd gewoon goed. Het is erg leuk om te zien hoe we zeven mooie, leuke kleine karaktertjes in huis hebben rondlopen. Er wordt ook heerlijk over en weer geknuffeld en ook liggen ze af en toe bij de "verkeerde" te drinken. Het blijft genieten, twee nestjes in huis!

Bekijk het fotoalbum van de elfde week van de kleintjes

twaalf weken oud

Oeps, wat gaat de tijd opeens snel! De kittens zijn alweer 12 weken oud en ze zijn bijna oud genoeg om uit te vliegen. Wat zal dat jammer zijn en een rust geven. Vooral voor de vierling van Aimi, die zich lekker optrekken aan Balder, Belle en Bita qua kattenkwaad. Alles wat deze B'tjes doen wordt met belangstelling nagekeken en meestal ook al voorzichtig nagedaan. Het is zo'n leuk stel met zijn zevenen. Het leuke is ook dat ze onderling lekker kunnen stoeien en knuffelen en dat ze met zijn allen bij allebei de moeders aanschuiven. Ja, we genieten nog even volop van alle zeven kittens in één huis! Heerlijk!!!

Bekijk het fotoalbum van de twaalfde week van de kleintjes

dertien weken oud

Deze week is de dierenarts opnieuw geweest om de kittens te enten en na te kijken. En natuurlijk weer te bewonderen. Want wat vindt Esther al onze zeven kittens mooie kleine katjes. Gelukkig heeft ze ook nu weer Balder, Belle en Bita gezond verklaard. Altijd prettig om te horen. Balder is de twee kilo gepasseerd en ook Bita zit er niet ver van af. wij vinden Belle zo'n klein, iel poesje, maar zij weegt toch ook al 1661 gram, dus een zeer net gewicht. Bita is gewoon een wat forser gebouwd katje. De drieling hebben weer een prik gekregen en ook een chip-prik. Balder hadden we voor het laatst bewaard, omdat we bang waren dat hij gepassioneerd zou reageren. We hadden Alvyn nog in onze gedachten, van twee jaar geleden... Nu, zo heftig als Alvyn destijds reageerde Balder zeker niet, maar hij liet wel van zich horen, terwijl de twee dames zelfs geen kik gaven of ook maar opkeken van hun bordje eten...
Dit is de laatste week dat we alle zeven kittens in ons huis hebben, komende week gaan Belle en Bita vehuizen en dat zal wel heel erg wennen zijn. Voor ons allemaal hier in huis, lijkt me. Maar nu eerst nog even uitgebreid genieten van alle streken en die prachtkoppies!

Bekijk het fotoalbum van de dertiende week van de kleintjes

veertien weken oud

Deze week zijn Belle en Bita verhuisd. Belle is zaterdag naar Veenendaal gebracht door ons. Ze werd met open armen ontvangen door José en Matt. Ze gaat daar de boel onveilig maken met hun Noren en hun herder. En over vier weken met haar vriendje Ceiro, die daar onder het pseudoniem Chilly gaat wonen als hij ook oud genoeg is. Belle is al redelijk snel gewend en vermaakt zich prima, vooral met Zuko, wat ook de bedoeling was. Ze heeft al lekker op schoot gelegen en is voor niets bang. Het afscheid was moeilijk, tenslotte hebben we de eerste weken erg zitten twijfelen of we haar zouden houden of Bita. Daarbij was Belle ook tegen ons erg aanhankelijk, maar ja, we kunnen niet met 10 katten in huis blijven wonen ;-) De avond voor de grote verhuizing hebben we Belle nog even gewogen en met het mooie gewicht van 1747 gram vertrok ze hier.
Bita hebben we zondag gebracht naar Maarsenbroek, waar ze bij Aaf en Frans gaat wonen, in cattery Anwarunya. We hebben met pijn in ons hart afscheid genomen van haar, we hadden tenslotte de bedoeling om haar bij ons te houden en met haar te gaan fokken. Maar we weten zeker dat ze een mooie leven gaat krijgen daar, met veel mooie en leuke vriendjes en we hebben afgesproken met Aaf dat we een mooi kitten mogen uitzoeken van onze Bita, als het zover is. Dat geeft een kleine pleister op de wonde. Wat zullen we haar missen! Bita heeft wat meer moeite om zich aan te passen in haar nieuwe omgeving dat Belle. Ze is wat meer de kat uit de boom aan het kijken en bevindt zich nog vooral op het aanrecht. Het is ook wel even wennen natuurlijk! De avond voor haar vertrek woog Bita 2085 gram, wat een mooie grote en bijzondere poes! Ze blijft voor altijd een plekje hebben in ons hart! Dag lieverd, we houden van je!
Balder bleef nog even wat langer bij ons. Het is ook zo'n heerlijk beest! Hij blijft maar spinnen als hij ons in de gaten krijgt. En hij komt graag even snel een knuffeltje halen. Hij is een ster in het verzinnen van nieuwe capriolen en dat leert hij met veel liefde aan zijn kleine huisgenootjes. Als Balder 14 weken en een dag is, brengen wij hem naar zijn nieuwe mensen, in Landsmeer. Hij krijgt daar straks gezelschap van de mooie, kleine Chico, als die oud genoeg is om ook te mogen verhuizen. Dat is wel heel erg leuk voor beide heren, want alleen zijn, is niets voor ze.

Bekijk het fotoalbum van de veertiende week van de kleintjes

De stamboom van Likeboe 's Balder, Belle en Bita

.