Barn "A A A"

Barn is het noorse woord voor "kinderen". Bij ons dus nu de kittens.

Dit zijn de pagina's van het eerste nestje van Like, het A-nestje. Aangezien het drie kittens zijn, heet deze pagina Barn "A A A". Kijk rustig rond op de pagina's hoe mooi dit drietal is. Voor meer mooie foto's van Aimi, klik op haar naam in de navigatiebalk links

Op maandag 27 juli 2009 is Like voor het eerst mama geworden.

Ouders
Kittens
kleur
Red tabby blotched met wit
Black white
Black tortie tabby blotched
kater
kater
poes
naam betekent
"vurig"
"magische vriend"
"mooie liefde"
spreek uit als
aìdan
àlvin
aìmi
       
beschikbaarheid
is verhuisd
is verhuisd
blijft bij ons
geboortegewicht
108 gram
119 gram
114 gram
1 week
218 gram
222 gram
197 gram
2 weken
298 gram
316 gram
280 gram
3 weken
395 gram
432 gram
381 gram
4 weken
477 gram
550 gram
477 gram
5 weken
564 gram
664 gram
570 gram
6 weken
624 gram
810 gram
721 gram
7 weken
807 gram
993 gram
873 gram
8 weken
974 gram
1180 gram
1068 gram
9 weken
1150 gram
1360 gram
1223 gram
10 weken
1318 gram
1554 gram
1390 gram
11 weken
1500 gram
1715 gram
1565 gram
12 weken
1671 gram
1907 gram
1730 gram
13 weken
is verhuisd
2169 gram
1920 gram
14 weken
is verhuisd
2360 gram
2146 gram
15 weken
is verhuisd
2548 gram
2263 gram
 

het nestje door de kop van het poesje van de werpkistZe was de hele zondag en die nacht wat onrustig geweest en het leek erop dat de weeën 's nachts een beetje op gang waren gekomen. Toch was er niets bijzonders aan haar te merken toen we die maandag opstonden. Om half één 's middags kwam ik thuis en nu was er echt duidelijk te merken dat ze begonnen was. Ze zat heel klaaglijk te miauwen en ging op rare plekken liggen. Op een gegeven moment kwam ze bij me liggen op de bank en ging liggen onder een bankkussen. Ze keek me heel aandoenlijk aan en zat heel zielig te miauwen. Volgens mij waren de weeën nu toch duidelijk begonnen. Ik belde Ronald om het hem te vertellen, zodat hij op de hoogte bleef van het nieuws. Ook belde ik Inge hier uit Almere, die had aangeboden ons terzijde te willen staan bij de geboorte. Rond half drie stond ze op mijn stoep en ze was het met me eens, dat de bevalling niet lang meer op zich zou laten wachten. Om kwart voor vier begonnen de eerste persweeën. Even na vieren was Ronald thuis en hebben we met zijn drieën Like naar boven gebracht Like in haar werpkist met persweeënen met zachte hand geprobeerd haar in haar werpkist te leggen. Ze werd er erg onrustig van en wilde er eerst uit. Toch liet ze zich overhalen en de spannende tijd brak aan van de persweeën. Op een gegeven moment zagen we een staartje, niet zo heel gunstig, vooral ook omdat er geen vruchtzakje meer omheen zat. Maar niet veel later was ook dat stukje staart weer weg. Bij elke perswee was het weer even zichtbaar, maar als Like zich weer even ontspande, ging het staartje weer naar binnen. Zo hebben we een hele tijd geprobeerd haar te helpen, door haar heel lief en toch stevig te aaien vanaf kop naar staart bij elke perswee. Ze leek dat prettig te vinden, maar het hielp niet heel erg veel. We hebben geprobeerd haar te laten staan, zodat de zwaartekracht ook een beetje zijn werk zou doen en het wat makkelijker zou worden voor haar, maar daar wilde ze niets van weten. We waren ontzettend bang dat dit kitten het niet zou overleven, maar ook dat dit nadelige invloed zou hebben op de eventuele volgende kittens, omdat die nu zo lang moesten blijven zitten terwijl deze niet naar buiten wilde komen. Like had ook eigenlijk geen ontsluiting, dus dat was nog een extra pech voor haar! En dat bij haar allereerste kitten. Arme poes.

De kleine red tabby op dag 2

Pas nadat die staart al driekwartier lang uit haar lijfje was en we eigenlijk op het punt stonden om de dierenarts te bellen, kwam er meer beweging in de bevalling en kwamen er ook twee pootjes naar buiten. Het duurde even, maar na een tijdje zagen we dat deze pootjes nog bewogen! Nu was er dus wel haast bij, want veel langer kon dit katje het niet uithouden op deze manier. Heel voorzichtig heeft Ronald geprobeerd het kitten naar buiten te begeleiden, terwijl ik weer stevig aaide en zo kwam rond vijf over zes 's avonds het eerste kitten ter wereld. Hij is een rood tabby blotched met wit katertje en woog bij geboorte 108 gram.

De kleine black-white kat op dag 2Kitten twee liet niet heel erg lang op zich wachten. Like was nog bezig met het schoonlikken van haar eerste kitten en de volgende perswee diende zich al aan. Ze heeft zich kranig geweerd, want ook dit ventje kwam in een stuitligging ter wereld en ook hierbij gaf ze geen kik. Ze wist precies wat ze moest doen, heeft van zowel het eerste als het tweede kitten de placenta opgegeten en de navelstreng doorgebeten. Zo lief, zoals ze dat meteen wist hoe ze dat zou doen. Heel knap ook, eigenlijk. Het tweede kitten kwam een stuk sneller ter wereld dan zijn broertje, ondanks de stuitligging. Hij werd geboren om vijf voor half zeven en woog 119 gram bij geboorte. Hij is een zwart-witte kater en eigenlijk het rustigste van het stel (tot nu toe). Weet precies waar de tepels zich bevinden, heeft zijn favoriet al uitgezocht en drinkt lekker.

De kleine black-tabby op dag 2Nummer drie kondigde zich ook al redelijk snel aan, en dit kleintje is geboren met het koppie eerst. Dit kleintje lijkt een vrouwtje te zijn; is een zwart (waarschijnlijk) schildpad tabby blotched en woog 114 gram bij geboorte. Toen ze net geboren was, bewoog ze niet echt en ook hoorde je nog niets. Maar daar kwam al snel verandering in en dat is nog steeds zo. Dit kleintje heeft de grootste schreeuw van alle drie en dat laat ze ook graag en veel horen! Wat een volume uit zo'n klein beestje! Niet te geloven. Dat belooft nog wat. Van haar heeft Like geen placenta meer opgegeten en Inge heeft ook haar navelstreng door moeten halen, ook daarvoor had Like geen energie meer.

Wij zijn erg blij met deze drie kittens en vooral ook met onze lieve bijzondere mamapoes Like. Wat heeft ze zich kranig gedragen en wat zijn we trots op haar, dat ze het toch maar allemaal heeft doorstaan zonder al te veel mopperen. We hopen nog mooie tijden te beleven met dit kleine grut en houden jullie graag op de hoogte via deze website.
28 juli 2009

Bekijk het fotoalbum van de kleintjes

een week oud

De kittens zijn alweer een week oud. Ze groeien goed en worden steeds mooier. De oogjes van de zwart-witte gaan al voorzichtig een beetje open. We hebben ook de namen verzonnen waarmee ze door het leven zullen gaan.

Dit is Aydan. Aydan betekent "vurig". Hij is zo mooi rood, dat we dit wel een heel toepasselijke naam vonden. Aydan is uit te spreken als 'aìdan'.

Dit is Alvyn. Alvyn betekent "magische vriend" (ook wel "wijze vriend"). Hij ziet er als iemand in een smoking; als een soort magiër. Alvyn is uit te spreken als 'àlvin'.

Dit is Aimi. Aimi betekent "mooie liefde". Aimi is een mooi meidje en we vonden dit een heel mooie lieve naam met een mooie betekenis. Aimi is uit te spreken als 'aìmi'.

Bekijk het fotoalbum van de eerste week van de kleintjes

twee weken oud

De kittens zijn nu twee weken oud. Ze beginnen al wat te kruipen in de kist en zijn al een heel stuk groter geworden. Ze zien er ook wat minder breekbaar uit. De oogjes zijn nu echt open, alhoewel ik nog niet echt het idee krijg dat ze iets kunnen zien. Ze gaan wat rechterop zitten. Ze slapen nog heel veel en anders liggen ze wel bij mama Like te drinken. We vinden ze echt stuk voor stuk heel mooi en nog veel liever. Vandaar ook dat we nog niet de keuze kunnen maken wie van de drie we willen houden. En dat terwijl bijna iedereen vraagt of we het al weten. Nog even gewoon een weekje genieten van de kleintjes en nadenken over een goede keuze.

Bekijk het fotoalbum van de tweede week van de kleintjes

drie weken oud

Wat gaat het hard. De kittens groeien enorm goed, vooral Alvyn maakt een flinke spurt, deze week. Ik ben heel erg benieuwd waar hij op uit gaat komen, qua gewicht, als hij volwassen is. En ach wat zijn het een dotjes. Ze zijn toch zo lief! Het is heerlijk om ze te zien, zoals ze bezig zijn de doos te verkennen. Ja, inderdaad, ze zitten nu in een doos. Hij is stukken groter dan de werpkist was, zodat ze wat meer ruimte hebben om te bewegen. Ze zijn zo onderzoekend bezig, geweldig om te zien. aimislaaptSoms heb ik het idee dat ze de doos zelfs al uit willen! Ze drinken goed bij mama, spelen met elkaar en zijn gewoonweg schattige beestjes.

Ondertussen hebben we goed nagedacht over het kitten dat we gaan houden. Het is Aimi die in ons gezin blijft als ze dertien weken oud is. Eigenlijk willen we ze alle drie houden, maar van twee naar vijf katten in ons huis is een wat grote stap ;-) Dus voorlopig houden we het bij alleen Aimi. We gaan nu op zoek naar een liefdevol thuis voor onze twee boys.

Bekijk het fotoalbum van de derde week van de kleintjes

vier weken oud

De kittens hebben deze week een aantal veranderingen meegemaakt. We hebben een rennetje om de doos heen geplaatst, zodat ze meer ruimte hebben gekregen om zich te bewegen. Dit bevalt erg goed. Ze rennen door de ruimte heen en spelen lekker met elkaar. Het worden echte minikatjes en zien er steeds minder breekbaar uit. De tweede verandering is dat we aan het proberen zijn ze wat bij te voeren. We zijn begonnen met kittenmelk, maar dan vanaf een lepeltje, zodat ze het op kunnen likken als "echte" katten. Het is schitterend om te zien hoe ze probeerden te drinken, maar ik heb niet echt het idee dat de mannetjes de eerste keer veel melk binnenkregen. Aimi daarentegen likte echt aan de lepel. Daarnaast ben ik vandaag (maandag 24 augustus) begonnen met babycat brokjes te geven. Deze maak ik eerst heel week in wat warm water en dan probeer ik ze te geven. Alvyn probeerde het voorzichtig en at een heel klein beetje. Aimi in de loop van de dag ook een beetje. Het begin is gemaakt! De derde verandering is dat er nu opeens ook een minikattenbakje in de ren staat. Dit zodat ze alvast kunnen gaan wennen aan de bak en de korrels, voor het geval ze straks naar de bak gaan, nu ze echt voer krijgen. Ze zijn er erg in geïntereseerd en nemen zo af en toe een kijkje over de rand. Aimi probeerde er zelfs al in te kruipen!

Bekijk het fotoalbum van de vierde week van de kleintjes

vijf weken oud

de drie boefjesDe kittens worden steeds leuker. Ze spelen heerlijk, kletsen wat en worden steeds mooier. Je zou haast verwachten dat dat niet meer mogelijk was, maar het blijkt van wel! De ren is flink uitgebreid, waardoor ze heel wat meer speelruimte hebben, en dat is met open armen ontvangen. Ook eten ze nu al flink wat blikvoer en dat gaat er in als koek. Behalve bij Alvyn, die eet liever droog, of - nog liever - bij mama! En dat terwijl Aydan en Aimi helemaal niet zo'n zin hebben in droge brokjes. Dat wordt nog wat... Afgelopen donderdag zijn ze allemaal voor het eerst op de bak gegaan en dat gaat prima. Ze weten hem goed te vinden en vooral ook te gebruiken. (pfft)

Bekijk het fotoalbum van de vijfde week van de kleintjes

zes weken oud

Wat een gezelligheid in huis! Dinsdagmiddag is het hele gezinnetje verhuisd naar beneden en ze zijn lekker actief met van alles. Het is één grote speeltuin in de ren; er ligt zo ontzettend veel speelgoed en er wordt lekker gebruik van gemaakt. Ze proberen zo hoog mogelijk in het krabpaaltje te komen, zelfs nu af en toe er òp! Like heeft ze kennis laten maken met haar favoriete speeltje:de sok, maar daar wordt nog niet echt heel erg mee gespeeld. Alles is gewoon interessant voor ze. We hebben ook een minikrabplankje met een rood balletje op een veer eraan. Nu is het één van de kleintjes gelukt om het balletje te laten zakken in het waterbakje, waardoor hij topzwaar is geworden. Geweldig! Zaterdag hebben we er een tentje bijgekocht en ook dat is met open armen ontvangen. Ook door moeder Like trouwens! Die gaat er heerlijk in liggen geniet dan van het zicht op haar kroost. Maar het gebeurt ook dat één kitten in de tent gaat zitten en er een ander dit kitten dan van de buitenkant van de tent gaat aanvallen. Heerlijk spelen dus!
Alvyn heeft het gepresteerd om als eerste te klimmen naar de top van de ren. Nog even en hij springt er dus zelf uit! Hij is gewoon zo bang dat hij iets spannends mist! Hij komt ook echt aangerend als je in de buurt bent en gilt om het hardst dat hij eruit wil. Maar ook Aydan en Aimi willen hun portie aandacht en kunnen daar ook van genieten. Het is een heerlijk stel en we genieten nog elke dag van ze!

Zondag 6 september kreeg Alvyn bezoek. Hij heeft zijn kunstje weer eens gedaan wat betreft verleiden en hij is er in geslaagd: de mensen zijn helemaal versierd door hem en hebben besloten dat hij bij ze mag komen wonen als hij van plan is het nest te verlaten. Ze hebben een heerlijke knuffelkat uitgezocht. En wij... wij gaan hem vast heel erg missen! Gelukkig hebben we eerst nog 7 weken dat we zelf van hem kunnen genieten en hem nog veel meer knuffels kunnen geven.

Aydan is wat minder gegroeid deze week. Hij heeft wat last gehad van diarree en daardoor kwam hij minder aan. We hebben wat voorzorgsmaatregelen getroffen en als het goed is, groeit hij vanaf nu weer lekker door. Hij is verder niet ziek geweest, sterker; hij is heerlijk speels en eet goed. Dat komt dus wel goed met ons mannetje!

Bekijk het fotoalbum van de zesde week van de kleintjes

zeven weken oud

De kittens zijn ondertussen zover om de hele woonkamer tot hun domein te verklaren! Vrijdag is het rennetje opengezet door ons, na verschillende uitbraakpogingen van de boefjes. We hebben liever dat ze over de grond kunnen "uitbreken" dan dat ze moeilijke capriolen uithalen en wij bang moeten zijn dat ze ergens vanaf vallen. En wat hebben ze het naar hun zin! Ze rennen achter elkaar aan door de hele woonkamer, klauteren tegen de bank aan, zitten al best hoog in de krabpaal, kortom het is één grote speeltuin voor ze. En wij? Wij genieten van het de aanblik van dit alles en houden goed in de gaten waar we onze voeten neerzetten en of er niet eentje in een kastje zit voor we dat kastje dichtdoen. Wat een pret!
Met Aydan gaat het weer helemaal goed, gelukkig! Hij had vorige week wat diarree en was wat minder aangekomen dan we hadden gehoopt, maar met flink bijvoeren, veel aandacht en liefde, is hij weer mooi aangekomen deze week. Ook heeft hij geen last meer gehad van dunne ontlasting, dus dat was gelukkig maar tijdelijk. Hij is ontzettend lief en wordt steeds mooier. Maar datzelfde kun je ook zeggen van zijn broer en zus, die worden ook steeds mooier! Onze Like heeft drie schitterende kindjes gekregen. En wat is ze een lief moedertje. Ik ben zo ontzettend trots op haar!

Bekijk het fotoalbum van de zevende week van de kleintjes

acht weken oud

De hele huiskamer is eigenlijk eigendom geworden van de kittens. Geen plek is veilig voor het onderzoekende drietal. Gordijnen? Die hangen niet mooi genoeg, daar moet toch echt wat aan gebeuren! De kastjes van de keuken? Die moeten van binnen geïnspecteerd en eigenlijk opnieuw ingedeeld. De vaatwasser? Tja, die is nog eens interessant. En het plafond? Die wordt uitgebreid betast vanaf het hoogste puntje van de krabpaal. Kortom we moeten heel erg oppassen met wat we doen en wat we open laten staan. Gelukkig maar dat we een tussendeur hebben, naar de voordeur toe. Anders zouden ze zich ook nog de hele straat toeëigenen. ;-)
Ja, het zijn echte handenbindertjes....

Het is een geweldig drietal en ze kunnen het heel goed vinden met elkaar. Lekker knuffelen, stoeien en spelen samen. Wat is er nou leuker dan dat? Ze luisteren ook steeds slechter als moeder Like ze roept. Je ziet ze denken: maar waar we nu mee bezig zijn is veel belangrijker! Ze groeien uitstekend, eten goed en zijn ontzettend aandoenlijk. Ja, we hebben een heerlijk veel gezelligheid in huis dankzij dit "A-team".

Bekijk het fotoalbum van de achtste week van de kleintjes

negen weken oud

De kleintjes gaan erg goed. Ze zijn vrijdag door de dierenarts nagekeken en zijn allemaal gezond bevonden. Altijd fijn om het bevestigd te krijgen door een deskundige! Ze hebben allemaal een gezond gewicht en alles doet het goed. Natuurlijk moesten ze er ook aan geloven dat ze een prikje kregen tegen de katte- en niesziekte. Als eerste was Aydan aan de beurt. Hij onderging de spuit heel rustig. Vond het niet leuk, natuurlijk, maar gaf verder geen kik. Hij liet zich lekker afleiden en dat werkte goed. Alvyn, ons groot, sterk mannetje dat nergens bang voor is.... Hij was als tweede aan de beurt voor de prik. Nou, hij blijkt toch een beetje een piepkonijn te zijn. Hij zette me toch een keel op! En hij wurmde zich los, waardoor de spuit loskwam. Wat een temperament! Gelukkig ging het bij poging twee wel goed; hij is nu ook beschermd tegen die ziektes. Aimi was als laatste. Zij onderging haar spuit heel rustig, zeker vergeleken bij haar broer. Ook zij liet zich prima afleiden, maar vond het niet erg leuk.
Tja, dat belooft wat voor over drie weken, als ze hun tweede spuitje krijgen maar ook meteen hun chip. Dat is een wat minder vriendelijke spuit, dus ik ben benieuwd hoe de reacties daarop zullen zijn!
Gelukkig bleef een entreactie uit: de dierendokter had gezegd dat de kittens wat rustiger zouden kunnen zijn, de dag er na. Maar zaterdag waren ze zowaar nog drukker, uitgelatener dan andere dagen. Dus geen nare reacties. Laten we maar hopen dat dat bij de tweede enting ook het geval zal zijn.

Bekijk het fotoalbum van de negende week van de kleintjes

tien weken oud

Een rustige week voor de kleintjes. Ze hebben geen heel rare capriolen uitgehaald, zijn gewoon lekker speels, eten goed en zijn ontzettend lief. Wat gaat het opeens hard. Zeker Aydan, wat kan je al goed zien hoe hij zal worden als hij volwassen is. Hij heeft echt een kaarsrechte neus en een wat spitser snuitje. Hij is erg mooi. De randjes om zijn ogen laten zijn ogen mooi uitkomen. Al lijkt het soms alsof hij zo zielig kijkt, juist door die randjes. Zijn ogen zijn donkerder dan die van de andere twee. Het is een geweldig mooie kater om te zien. Alvyn is een grote pluizebol. Zijn haartjes staan nog zo'n beetje alle kanten op, waardoor hij net een bolletje wol lijkt. Hij heeft een veel ronder koppie dan zijn broer, maar ja, is ook niet zo gek, als je kijkt dat hij wel een stukje dikker is dan Aydan. Zijn oogjes staan continue gericht op kattenkwaad, maar wat wordt het een mooi kereltje. En dan onze kleine Aimi. Wauw, ze wordt met de week mooier. Haar rood wordt steeds dieper en haar vacht is erg dicht. Ze krijgt mooie groene ogen en is nooit te moe om haar broertjes te helpen met de boel ontdekken (en bewerken met hun nageltjes). Ja, we hebben aardig wat te stellen met ons A-team. Het is reuzegezellig in huis. Vaak wordt mama betrokken in de spelletjes en Like is ook niet te beroerd om mee te spelen en te rennen.

Bekijk het fotoalbum van de tiende week van de kleintjes

elf weken oud

Deze week heeft Aydan opeens veel post gekregen. Hij is erg in trek. En dat resulteerde in een bezoekje afgelopen vrijdag van een echtpaar met hun kinderen. Ze hebben kennis met hem gemaakt en waren eigenlijk al verliefd op hem voor ze hem in levende lijve zagen! Wauw, dat is toch wel heel leuk om te horen. Ze waren zo verliefd dat ze meteen de knoop doorhakten en besloten dat hij straks bij ze mag wonen als hij oud genoeg is. Het mooiste hiervan is dat deze mensen ook in Almere wonen en we hem dus nog eens een keertje kunnen bezoeken. Want wat zal ik dat mooie rooie manneke missen! (net als zijn mooie broertje Alvyn natuurlijk!) Gelukkig is hij nog even bij ons, net als zijn broertje Alvyn. Maar wat gaat het opeens hard. Nog maar heel even kunnen we genieten van alle streken die ze met zijn drieën hier uit halen.

Bekijk het fotoalbum van de elfde week van de kleintjes

twaalf weken oud

Deze week zijn de kittens voor de tweede keer geënt en meteen gechipt. Het was weer dolle "pret", want wat vonden ze het vervelend. Zowel Aydan als Aimi lieten het enten maar over zich heen komen en lieten zich mooi afleiden met het lekkere eten wat ik voor ze had klaargezet. Maar Alvyn.... Tjonge jonge. Aan zijn longetjes mankeert niets hoor! knipoog Hij ging me toch tekeer, en ook nu weer probeerde hij de naald uit zich te wurmen. Hij bleef er maar net in. Het chippen vonden ze alle drie een grote ramp en Like kwam dan ook meteen kijken bij allemaal, wat er aan de hand was met haar kroost. Lief mama'tje hè? In ieder geval zijn de kleintjes nu veilig. Als ze een keer per ongeluk buiten komen en iemand vindt ze, kunnen ze weer teruggebracht worden naar huis. Dat is een fijn gevoel!
De mensen van Aydan zijn zaterdag weer langs geweest en de liefde is nog steeds groot voor deze mooie kerel. Nog even aftellen voor hun en dan mag hij naar ze verhuizen. Spannend hoor. Het aftellen is voor ons ook begonnen en we proberen nog eens extra te genieten van de tijd die we nog hebben. Verder zijn en blijven het boefjes. Ze proberen nog steeds van alles uit, jutten elkaar lekker op om stoute dingen te doen, maar even later liggen ze ook weer lief te slapen, al dan niet op onze schoot. Vooral Alvyn heeft er een handje van dat hij zo lekker aandoenlijk op schoot komt liggen. Wat een heerlijke knuffel is hij toch!

Bekijk het fotoalbum van de twaalfde week van de kleintjes

dertien weken

Deze week is Aydan verhuisd. Hij woont nog steeds in Almere, nu bij Conny en Ron, hun twee kinderen en nog vier Noorse Boskatten. Hij gaat nu verder door het leven als Chinook en hij heeft het al aardig naar zijn zin. Hij knuffelt graag met zijn mensen en gedraagt zich als de heer des huizes tegenover de andere katten... We zijn blij voor hem dat hij zo goed terecht is gekomen. Like moet er nog een beetje aan wennen. Ze ligt meer te slapen de afgelopen dagen, en als de kleintjes willen drinken bij haar, rukt ze zich los en gaat voor het raam staan. (Wij vullen in dat ze dan zoekt naar Aydan.) Best zielig, dat we haar dit aandoen. Gelukkig heeft ze Aimi en Alvyn nog om zich heen. Die zijn goed gegroeid de afgelopen week en zijn weer zichzelf geworden. Zaterdag moesten ze ook wennen aan het afscheid van onze rode duivel, maar nu zijn ze weer lekker aan het spelen.

Bekijk het fotoalbum van de dertiende week van de kleintjes

veertien weken

De kittens zijn het zat om enkel beneden te mogen verblijven. Langzaam aan willen ze ook de bovenverdieping verkennen. Alleen het is nog niet wat wij willen. De we proberen er alles aan te doen om te zorgen dat ze nog even beneden blijven. Maar vooral Alvyn lukt het om toch stiekem steeds naar boven te komen. Hoe hij dat doet? Helaas, dat is zijn geheim, wij zijn er nog niet achter. Aydan - Chinook en zijn nieuwe maatje DieselWe missen Aydan - Chinook en zijn streken behoorlijk, want het is een stuk rustiger op het stoute vlak. Er wordt wel wat kattenkwaad uitgehaald, maar het is een heel stuk minder sinds hij vorige week verhuisde. We krijgen nog regelmatig een verslag met zijn avonturen erin en ook mooie foto's. Hij is dikke maatjes met Diesel, zou dat komen omdat hij zo lijkt op zijn broertje Alvyn? Het is dat je nog duidelijk ziet dat hij een heel stuk groter is dan Aydan - Chinook (en dus ook Alvyn), anders zou je zo kunnen denken dat die twee samen zijn verhuisd. Nee hoor, Alvyn woont nog gezellig hier. We zijn nog steeds op zoek naar een liefdevol thuis voor hem en hij is zeker populair qua mail, maar die ene zit er nog net niet bij.

Bekijk het fotoalbum van de veertiende week van de kleintjes

vijftien weken

Het geheim van Alvyn en het traplopen hebben we nu wel ontdekt: hij springt omhoog, tegen het karton op, hangt eraan, heist zich omhoog en springt vanaf daar de tredes van de trap op. En zo loopt hij doodleuk verder omhoog en staat opeens voor je neus! Het is hem 's nachts nog niet gelukt, dus voorlopig slapen we nog rustig, maar hij wil gewoon zó graag bij ons zijn, dat hij of heel hard piept onderaan de trap, of op deze manier naar boven komt. Het is een heerlijk mannetje. Hij vindt het gezellig als we staan te koken, komt er dan gerust lekker bij staan kijken. (Helaas heeft het geen zin gehad onze kittens op te voeden met het idee dat ze niet op het aanrecht mogen: ze vinden het zo'n leuk spelletje om eraf gejaagd te worden... binnen een seconde staan ze weer op het aanrecht!) Aimi is een echt meisje, ze is een stuk minder ondernemend dan haar broer, maar ze is wel heel goed in stoeien met hem. Ze rent hem gerust achterna en met zo'n rotgang! Ze vindt het ook heerlijk om te spelen met onze Cat-track. Het blijft een leuk gezicht om te zien hoe ze telkens opnieuw weer probeert om die "stomme" bal uit het speelgoed te krijgen. Ook de knuffelkat die we kregen als 'kraamkado' is steeds meer in trek. Alvyn loopt er mee te stoeien, en Aimi, die ligt er tegenaan te slapen! Wat een heerlijke beestjes!

Bekijk het fotoalbum van de vijftiende week van de kleintjes